Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Als peus del Parc del Foix, s’alça un dels enclavaments patrimonials més emblemàtics de l’Alt Penedès. Amb quasi deu segles d’existència, el conjunt arquitectònic del Castell de Penyafort, testimonia l’evolució d’un territori que concentra, a escala local, alguns dels fets més transcendentals de la Història de Catalunya.

Des de l’any 2002 les estructures que el conformen són propietat de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, qui inicià un procés de restauració i consolidació del conjunt, vigent actualment, i que dia a dia conserva i difon un valuós llegat cultural.

Es tracta d'un conjunt arquitectònic datat del segle XI que inclou elements de diferents estils constructius. En els seus inicis fou una torre de defensa, antic casal fortificat de Penyafort. Més tard, l'ordre dels dominics hi fundà un convent i una església i finalment es convertí en l'edifici que podem contemplar actualment, un monument representatiu dels espais de lleure de la burgesia industrial catalana de finals del segle XIX.
El complex de dimensions excepcionals compte amb un ampli patí d'accés al davant de la façana principal, l'església d'una sola nau i sis capelles laterals, una torre de planta circular i les dependències conventuals d'un castell d'aquestes característiques.

Visita el Castell de Penyafort i contempla la vida quotidiana de l'autèntica burgesia industrial catalana.

  • Quan? 10/07/2022 a 10:50 a 15/06/2023 a 10:50
  • URL de l’activitat Més informació
  • Preu Altres opcions a especificar
  • Organitzador Penedès Turisme
  • Municipi Santa Margarida i els Monjos
  • Ubicació Castell de Penyafort