Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Navigation Bar

Una part de l’obra realitzada en ple trajecte de confinament, li ha permès generar peces molt íntimes fent un important treball d’introspecció, hores de meditació, música i lectura que de manera progressiva, produeixen un enriquiment interior i que està plasmat a les teles.

El traç abstracte de Barnils, amb un equilibri que alterna impuls i racionalitat, recupera l’ús de la clàssica encàustica grega i romana per a la conjugació de la materialitat de la pintura amb un somni de trobada amb el transcendent. Obres plenes de llum, color, emoció.

Sergi Barnils de fet, sempre ha treballat aïllat, de forma voluntària, en reclusió i abraçant el silenci, dos aspectes indispensables per a realitzar les seves creacions. Unes obres que tenen com a element singular l’espiritualitat i que sovint prescindeix de teles per a ser interpretada i que cal tenir un mínim coneixement de La Bíblia, per poder ubicar-se amb els títols dels seus treballs.

En les seves obres, la geometria i la gestualitat del disseny es difuminen en el color mitjançant suggeriments d’una pintura aparentment essencial plena de signes i visions d’una realitat estranyament construïda, essencial, construïda sobre línies i dibuixos amb cromatismes intrigants i comprometedors i resulta evident la presència d’una humanitat subtil que es mou de forma aparentment desordenada en una espècie de formiguer metropolità.

El vocabulari plàstic de Sergi Barnils ha seguit en plena evolució al llarg dels temps: encàustiques, guaixos, aquarel·les, ceres d’oli, tintes, etc… El pas de la geometria a una part més orgànica, a través de la natura i de les formes, ha agafat més consistència en aquests mesos d’aïllament. Les tècniques com l’encàustica, segueixen d’una manera molt cuidada al marge de les formes, de la mateixa manera que ho es per l’essència del seu llenguatge i emergeix el control de la línia com si analitzés i ampliés el detall.

Sergi Barnils, nascut el 1954 a Bata, Guinea Equatorial, resideix a Barcelona i té l’estudi a Sant Cugat del Vallès, on es va donar a conèixer l’any 1992 a Canals Galeria d’Art i el Centre d’Art s’Estació Sineu a Mallorca. A partir del 1995 exposa per tot Itàlia amb Marco Rossi, també Alemanya, Àustria, Suïssa, Holanda i Bèlgica, entre d’altres on la seva obra es molt ben considerada pels col.leccionistes i marxants d’art.

SERGI BARNILS, ànima i espiritualitat
SERGI BARNILS, ànima i espiritualitat
 • Quan 19/03/2021 a 19:30 a 14/04/2021 a 20:00 (Europe/Madrid / UTC100)
 • Tipus d’activitat o d’esdeveniment Altres
 • Tipus de durada Llarga (més de 3 dies)
 • Nombre de sessions i periodicitat Pacs del Penedès
 • Públic a qui va dirigida l’activitat o l’esdeveniment Tots els públics
 • Modalitat Presencial
 • Ubicació Fòrum Berger Balaguer - Rambla de Nostra Senyora, 6
 • Municipi Vilafranca del Penedès
 • URL de l’activitat o l’esdeveniment
 • Preu Activitat gratuïta
 • Inscripció
 • Organitzador Fundació Pinnae