Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Navigation Bar

Una part de l'obra realitzada  en ple trajecte de confinament, li ha permès generar peces molt íntimes fent un important treball d'introspecció, hores de meditació, música i lectura que de manera progressiva, produeixen un enriquiment interior i que està plasmat en les teles.

El traç abstracte de Barnils, amb un equilibri que alterna impuls i racionalitat, recupera l’ús de la clàssica encàustica grega i romana per a la conjugació de la materialitat de la pintura amb un somni de trobada amb el transcendent. Obres plenes de llum, color, emoció.Sergi Barnils  de fet, sempre ha treballat aïllat, de forma voluntària, en reclusió i abraçant el silenci, dos aspectes indispensables per realitzar les seves creacions. Unes obres que tenen com a element singular l'espiritualitat i que sovint prescindeix de teles per a ser interpretada i que cal tenir un mínim coneixement de la Bíblia, per poder ubicar-se amb els títols dels seus treballs.
En les seves obres, la geometria i la gestualitat de el disseny es difuminen en el color mitjançant suggeriments d'una pintura aparentment essencial plena de signes i visions d'una realitat estranyament construïda, essencial, construïda sobre línies i dibuixos amb cromatismes intrigants i comprometedors i resulta evident la presència d'una humanitat subtil que es mou de forma aparentment desordenada en una mena de formiguer metropolità.
El vocabulari  plàstic de Sergi Barnils ha seguit en plena evolució al llarg dels temps: encàustiques, guaixos, aquarel·les, ceres d'oli, tintes, etc ... El pas de la geometria a una part més orgànica, a través de la natura i de les formes, ha agafat més consistència en aquests mesos d'aïllament. Les tècniques com l'encàustica, segueixen d'una manera molt acurada a l'marge de les formes, de la mateixa manera que ho és per l'essència del seu llenguatge i emergeix el control de la línia com si analitzés i ampliés el detall.

Per a més informació contacteu amb: https://cultura.vilafranca.cat/agenda/exposicia3-anima-i-espiritualitat

  • Quan 19/03/2021 a 13:45 a 25/04/2021 a 13:45 (Europe/Madrid / UTC100)
  • Tipus de durada
  • Nombre de sessions i periodicitat
  • Modalitat
  • Ubicació Ubicació
  • Municipi Vilafranca del Penedès
  • URL de l’activitat o l’esdeveniment Més informació
  • Preu Altres opcions a especificar
  • Organitzador Ajuntament de Vilafranca