Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’escultor Enrique Asensi, presenta per primera vegada a Vilafranca el seu treball escultòric amb una gran instal·lació d’una de les seves peces de gran format a la nau central de la Capella de Sant Joan i amb obres pictòriques que es situaran a l’absids de la capella.

Nascut a València l’any 1950, l’artista viu entre la ciutat de Colonia a Alemanya i Les Gunyoles, al cor del Penedès, on l’any 2016 va inaugurar el Parc de les Escultures, un recorregut pels voltants de la casa on viu que permet veure les seves obres en plena natura.

 La pedra i el ferro són els materials identitàris de l’obra d’Enrique Asensi. D’aquesta matèria n’extreu l’esperit que transmeten totes les seves obres, un esperit que aspira a mostrar allò més abstracte i intangible de la nostra existència. Les obres d’Asensi presenten una austeritat formal, una reducció purista, tant en la tria de materials com en la trobada de les formes.

Geomètricament abstractes, le seves peces evidencien un profund respecte cap als materials que empra. El caracter monumental d’aquestes obres no es deu tan sols al seu pes i forma sinó sobretot a l’energia inherent que emanen.

Després de realitzar estudis d’arquitectura i filosofia, Enrique Asensi va troba en les Belles Arts el seu veritable camí vital i professional. Un beca rebuda un cop finalitzats els seus estudis va proporcionar-li instal·lar-se a Colonia on va guanyar premis i va conèixer l’escultura abstracta.

La seva trajectòria expostiva arrenca l’any 1987 i passa per ciutats com València, Köln, Stuttgart, Barcelona, Tarragona, Madrid, Salzburg, París i el Musueu de Montserrat. Les seves obres es troben tant en col·leccions privades com en musueus i fundacions públics d’arreu del món.

Horaris de visita

Els horaris de visita a l’exposició Retorna al silenci, són de dimecres a divendres de 17 a 20h; dissabtes, de 18 a 20h; diumenges de 12 a 14h i de 18 a 20h. 

  • Quan? 11/11/2022 a 17:00 a 01/08/2023 a 20:00
  • URL de l’activitat Més informació
  • Preu Altres opcions a especificar
  • Organitzador Ajuntament de Vilafranca
  • Municipi Vilafranca del Penedès
  • Ubicació Ubicació