Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Concert del Jazz Club Vilafranca amb una potent proposta de jazz contemporani, que juga amb la improvisació col·lectiva i l’experimentació d’avantguarda. Compta amb la participació del saxofonista Michaël Attias, reconegut com una de les figures importants de l'actual escena de Nova York.
Michaël Attias, saxo alt
Javier Moreno, contrabaix
Ramon Prats, bateria

 

Ens trobem davant d’una potent proposta de jazz contemporani, que juga amb la improvisació col·lectiva, entesa dins d’un marc estètic-compositiu situat dins de l’experimentació d’avantguarda.

El repertori posa l’èmfasi tant en la interacció entre els protagonistes -en termes de textura i intensitat- com en la llibertat formal de cadascú. En aquesta unió es combinen amb fluïdesa plànols de projecció sonora completament oberts que permeten la llibertat total dins d’un quadre multicolor on hi conviuen energia i intensitat amb subtilesa i espai, i atonalitat i lirisme.

Michael Attias, reconegut com una de les figures més inquietes i col·laboradores de l’escena del jazz de Nova York al segle XXI, va arribar a la ciutat el 1994, on continua treballant com a improvisador, compositor i líder de múltiples bandes. Ha tocat amb Anthony Braxton, Paul Motian, Tony Malaby o Eric Revis.

Javier Moreno, contrabaixista i compositor nascut a Madrid, en el decurs de la darrera dècada ha residit a Nova York, Roma i Buenos Aires, formant part de diferents estils dins del jazz contemporani, i col·laborant amb artistes tan diversos com Gerald Cleaver, Tim Berne, Dino Saluzzi, Craig Taborn o Mike Manieri. En els darrers cinc anys, a més d’enregistrar diversos discos com a líder, ha exercit com a director musical en diferents produccions, algunes de les quals en teatres de Broadway.

El baterista Ramon Prats, nascut a Banyoles, és posseïdor d’una llarga i fecunda trajectòria, i ha treballat amb músics com Ernesto Aurignac, Seamus Blake. Dave Kikoski, Esperanza Spalding, Bob Mintzer, Marco Mezquida o Mats Gustafsson. Té també una llarga experiència en músiques d’avantguarda, havent liderat projectes de molta envergadura, quasi tots lligats amb la improvisació col·lectiva.

D'esquerra a dreta: Michaël Attias, Javier Moreno i Ramon Prats
D'esquerra a dreta: Michaël Attias, Javier Moreno i Ramon Prats
  • Quan? 13/11/2021 de 20:30 a 22:00
  • Tipus de durada Curta (màxim 3 dies)
  • Públic Tots els públics
  • Modalitat Presencial
  • URL de l’activitat Més informació
  • Preu 12€ Entrada general, 10€ Entrada reduïda (Amics Vinseum, Jubilats, Amics Cal Bolet l'Auditori, socis Òmnium Cultura Alt Penedès, soci Casino Unió Comercial, socis Biblioteca Torras i Bages. 5€, Alumnes EMMDC i EMAP menors 18 anys.
  • Organitzador JAZZ CLUB VILAFRANCA
  • Municipi Vilafranca del Penedès
  • Ubicació Auditori Vinseum
  • Inscriu-te