Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Navigation Bar

Dues jornades de debat i reflexió al voltant de la participació ciutadana en el procés de transició energètica al Penedès.

L’equip de treball del projecte Eudemon, en col·laboració amb l’Institut d’Estudis Penedesencs (IEP), Centre d'Estudis del Paisatge Vitivinícola (CEPVI) i SOS Penedès, i el suport de ProVegueria, convoquen dues jornades de debat i reflexió al voltant de la participació ciutadana en el procés de transició energètica al Penedès. Els actes tindran lloc a l’espai l’Escorxador de Vilafranca del Penedès, els propers 25 i 26 de novembre de 2022.

Les entitats convocats considerem que en un moment en que, al Penedès, s’està desenvolupant un model territorial (PTPVP) posant els valors del paisatge i de la qualitat del medi en el centre del debat, com a elements fonamentals per a fer front als reptes que planteja la crisi climàtica, d'escassetat de recursos i de desequilibri social, cal abordar el paper de la participació ciutadana. Per això, en aquestes jornades volem tractar un dels aspectes importants d’aquest debat: la implantació de les energies renovables (eòlica i fotovoltaica) des del territori, i ho volem fer aportant informació i coneixement sobre la situació actual, mostrant experiències locals d’autoorganització col·lectiva i incentivant la participació de la ciutadania i els diferents agents locals en la definició del nou model energètic. 

Entre d’altres, qüestions com quin és el panorama energètic actual?, com encaixa l’estructura territorial del Penedès amb la implantació de les energies eòlica i solar? o, com podem impulsar iniciatives col·lectives per contribuir a una transició energètica justa? centraran els debats i espais de reflexió i debat, organitzades en dues sessions:

 • Sessió 1 (25 per la tarda): informar sobre alguns dels aspectes que considerem clau del panorama energètic actual i escoltar les diferents visions que hi ha sobre la qüestió. 
 • Sessió 2 (26 pel matí): exposar els projectes iniciats pels col·lectius del territori i debatre sobre les possibilitats d’impulsar altres iniciatives similars.

A més de les convocants, participaran entitats amb experiències en marxa de desenvolupament de renovables i d’altres institucions, empreses i col·lectius convidats que, des de fila 0, podran fer aportacions al debat.

Les inscripcions es poden fer a través de l’enllaç: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScl9Pf4dF6E7XRGfwclbPtk4_bhhEnh1x21DCmc6xlv2GV8lA/viewform

Per a més informació contacteu amb: https://cultura.vilafranca.cat/agenda/jornades-energia-i-territori-al-penedas-on-som-i

 • Quan 25/11/2022 de 17:00 a 17:00 (Europe/Madrid / UTC100)
 • Tipus de durada
 • Nombre de sessions i periodicitat
 • Modalitat
 • Ubicació Ubicació
 • Municipi Vilafranca del Penedès
 • URL de l’activitat o l’esdeveniment Més informació
 • Preu Altres opcions a especificar
 • Organitzador Ajuntament de Vilafranca