Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Navigation Bar

La mostra aplega una vintena d’obres amb composicions florals naturals tractades mitjançant un procés únic de liofilització i tintatge que l’artista ha desenvolupat i que permet garantir la seva total conservació al llarg dels temps, sense perdre el color ni la textura. Tots ells estan emmarcats i protegits amb vidre antireflector i degudament enumerats en tractar-se de peces úniques.

L’Espai Cultural Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae acollirà una mostra molt singular sota el nom de Natura de l’artista Pilar Gil, una apassionada de la naturalesa i la fotografia resident a Sant Pere de Ribes.


En aquesta exposició l’artista incorpora diferents quadres amb mirall, creant un efecte tridimensional que aconsegueix establir una harmonia i un ordre visual a l’espectador i a més genera un efecte òptic que es pot experimentar simultàniament des de diversos d’angles diferents. El resultat és una veritable obra d’art.
Pilar Gil va començar el seu camí artístic a través del dibuix, on expressava i abocava els seus sentiments. Seguidament, va passar al color de la pintura a l’oli, fins que va cercar una forma d’expressió que superés la bellesa dels colors que la pintura oferia. Amb l’art floral va trobar un equilibri estètic entre la força natural i la combinació cromàtica que va saber implementar d’una forma excel·lent i on va desenvolupar un procés únic que li permet treballar amb volum tot garantint que la planta natural sigui perdurable i inalterable al llarg dels anys. Aquesta tècnica l’ha convertida en artista referent dins d’aquest món.
Durant els prop de trenta-cinc anys que l’artista porta duent a terme l’Art Floral, ha viatjat a diferents parts del món per conèixer molts tipus de flors i plantes que il·lustren gran part de les seves obres. Quan defineix les seves composicions, l’artista afirma que intenta fer que sigui la mateixa natura la que ens faci captar la seva essència, com si la vida, en ella, encara hi fos present.

Per a més informació contacteu amb: https://cultura.vilafranca.cat/agenda/exposicia3-natura-de-pilar-gil

  • Quan 10/07/2022 a 14:15 a 13/11/2022 a 14:15 (Europe/Madrid / UTC200)
  • Tipus de durada
  • Nombre de sessions i periodicitat
  • Modalitat
  • Ubicació Ubicació
  • Municipi Vilafranca del Penedès
  • URL de l’activitat o l’esdeveniment Més informació
  • Preu Altres opcions a especificar
  • Organitzador Ajuntament de Vilafranca