Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comissariat: Patxi Ocio Casamartina
“Després d’anys de contemplar amb recança els núvols solitaris avançant pel cel, vaig cedir a la invitació del vent” escrigué el poeta japonès Matsuo Bashô (1644-1694) en el seu darrer diari de viatge  “L’estret camí de l’interior”. 

A partir d’una instal·lació artística, Jaume Amigó ens proposa un homenatge a Bashô i a la filosofia del camí com a vida. 

Fortament influït per la cultura japonesa que tan bé coneix i en un clar homenatge al poeta Matsuo Bashô, l’artista Jaume Amigó presenta a la Capella de Sant Joan una instal·lació que ens farà resseguir les grans extensions dels camps d’arròs, participar del fluir constant dels rius amarats per la suau calma recollida dels nenúfars, gaudir del quiet descans que ens fa seguir tot caminant pels somnis, arribar-nos al temple i notar la tímida superfície de la pluja aplegada al solc suau atemorida pels raigs de sol. Aquest és el  Viatge del poeta i aquest és també el viatge que ens fa avançar i obrir camí dins nostre: el camí interior. Com digué el poeta Bashô: “Sempre, sempre endavant, que per caure, ja hi ha els camps de trèvol”.

Inspirat per l’art i la cultura nipona arran de les múltiples estades que ha realitzat en aquest país, de seguida se sentí  atret pel llibre L’estret camí interior De Matsuo Bashô.  Impregnat per les vivències, les textures i els aromes de les seves pàgines, Amigó ens convida a fer camí i evocar les passes del poeta.

Jaume Amigó (Sant Feliu de Llobregat, 1963).  Fidel a la seva vocació de pintor, ha desenvolupat durant anys un llenguatge característic, personal, vinculat a la natura, a les seves transformacions, a la terra. A més de la pintura, ha realitzat múltiples incursions en l’escultura, la ceràmica, el gravat, així com en la dansa i el teatre, amb col·laboracions escenogràfiques; per tornar sempre a la pintura, la seva forma d’expressió de referència. Els seus viatges al Marroc i sobretot al Japó han marcat considerablement la seva obra.Ha realitzat exposicions a llocs com Barcelona, Amsterdam, Madrid, Chicago, Osaka, Tòquio, Sion (Suïssa), havent treballat amb la Galeria dels Àngels (Barcelona), la Michael Dunev Art Projects (Torroella de Montgrí), Galerie Roger Katwijk (Amsterdam), Art Front Gallery i Broken Gallery (Tòquio), Art Court Gallery (Osaka)

Divendres  12 de novembre, a les 19h: Intervenció a l'acte inaugural en bucle: Núria Rodriguez Ferré / Yoshi Hioki (recitant Haikus d’en Matsuo Bashô)

Diumenges 28 de novembre i 19 de desembre, a les 12h, visites comentades a càrrec de l’artista.

  • Quan? 11/12/2021 a 17:00 a 01/09/2022 a 20:00
  • URL de l’activitat Més informació
  • Preu Altres opcions a especificar
  • Organitzador Ajuntament de Vilafranca
  • Municipi Vilafranca del Penedès
  • Ubicació Ubicació