Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Territori. Anar al bosc i torbar el silenci de l’artista vilanovina  Francesca Calaf
Es tracta del darrer projecte expositiu de l’artista i es podrà visitar fins al diumenge 20 de juny

Francesc Calaf presenta el seu projecte Territori. Anar al bosc i trobar el silenci homenatjant la riquesa del paisatge i vindicant-lo amb una exposició que inclou pintures acríliques amb collage de paper, una instal·lació que simula la pluja al bosc i llibres d’artista fets amb branquillons. Tots aquests elements estan inspirats en les passejades que l’artista fa per un  territori que li és molt proper, el parc d’Olèrdola i d’on n’extreu el silenci, la pau i la poesia que necessita per recrear plàsticament l’impacte emocional que li proporciona aquest paisatge.

Francesca Calaf observa l’entorn, les escorces dels arbres, les zones cremades i d’aquesta mirada n’extreu una altra vida que ens ofereix la possibilitat de reflexionar sobre tot allò que ens aporta l’entorn, fins i tot les deixalles que formen també, malauradament, part del paisatge.

L’artista

Francesc Calaf, nascuda al casc antic de La Geltrú es va formar acadèmicament a l’escola d’Art i Disseny de Vilanova i la Geltrú i va esdevenir part de la primera promoció d’aquesta escola.

Actualment compateix el seu estudi entre Olèrdola i Vilanova per bé que, anteriorment havia compartir estudis amb altres artistes a  Barcelona, Castelló, Sitges i Vilanova.

El seu llarg currículum artístic es resumeix en projectes tant variats  com: El Color de la Festa ( 1990); Gats (1995); La mediterrània (1999); Un somni de trens (2003); Arrels (2014) i Territori (2018).

A banda de la seva vessant artística ha desenvolupat tasques de comissària d’exposicions: Revers,  exposició “Dones artistes del Garraf i del Penedès” al centre Bonnemaison de Barcelona; Art i Festa Major,  jornades d'estudi sobre el fet popular a Vilanova i la Geltrú;   Mostra d'Art per Bòsnia, Foment Vilanoví i ha estat jurat del Premi DONART a dones artistes residents al país.

També ha exercit com a docent a l’Escola D’Art de Sant Pere de Ribes, ha realitzat tallers a la Biblioteca Joan Oliva amb el projecte “Tallers dels Records” per residents hospitalaris de Vilanova; a la Biblioteca Manuel de Pedrolo de Sant Pere de Ribes tallers, per adults , per infants; al centre Bonnemaison de Barcelona el taller pedagògic sobre investigació del color i les formes. 

  • Quan? 21/05/2021 a 17:00 a 20/06/2021 a 20:00
  • URL de l’activitat Més informació
  • Preu Altres opcions a especificar
  • Organitzador Ajuntament de Vilafranca
  • Municipi Vilafranca del Penedès
  • Ubicació Ubicació