Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Navigation Bar

La darrera instal·lació visual i sonora de cabosanroque. Es tracta d’una producció de Temporada Alta, Grec Festival, La Filature (scéne-nationale fançaise) i Fundació Lluís Coromina.  Amb el suport de la Fundació Jacint Verdaguer i el Departament de Cultura de la Generalitat de Cataunya.

Vilafranca serà el primer municipi de Catalunya que rebrà aquesta instal·lació després d’haver estat estrenada al Festival de Temporada Alta de Girona 2019 , Festival Vagamonde (lLa Filature-Mulhouse, 2020; Festival In-Extremis (Théâtre Garonne – Toulouse, 2020); Festival Grec de Barcelona, 2020 i Festival de Otoño de Madrid, 2020.

DIMONIS
El projecte expositiu i instal·lació DIMONIS. Ex-orcismes i in-orcismes de Verdaguer creada per cabosanroque (Laia Torrents Carulla i Roger Aixut Sampietro) és un projecte d’art sonor que se serveix de les llibretes escrites per Jacint Verdaguer entre 1890 i el 1893 mentre assistia a sessions d’exorcismes en un pis de Barcelona, per reflexionar sobre el fenomen de la possessió i les seves implicacions socials, estètiques, biològiques i fins i tot teatrals. Textos profundament actuals que, amb la situació provocada per la crisi sanitària del Covid-19, ressonen encara amb més contundència.

Una manifestació artística integrada per 10 instal·lacions plàstic-o-sonores i  la relació entre elles que són el resultat de la recerca de 5 conceptes bàsics i les seves connexions:

L’acte comunicatiu; El ritual; La NO correspondència entre continent i contingut; Paral·lelismes amb la biologia i la pandèmia mundial de la covid; Formes de possessió.

L’obra de Jacint Verdaguer és el ressort que porta a cabosanroque a l’exploració sonora, dramatúrgica i visual sobre la possessió.

cabosanroque
cabonsanroque és una parella d’artistes sonors que neix com a nombrós col·lectiu musical el 2001 a Barcelona. A cavall entre les arts visuals, arts escèniques i la música experimental, la seva feina gira al voltant de les capacitats performatives de la màquina, l’objecte i el so. Aquests tres eixos de treball i recerca han desembocat en la creació d’un relat artístic propi i únic, un llenguatge fàcilment identificable i intransferible. Des de 2015 són artistes residents, juntament amb Albert Serra, de la Fundació Lluís Coromina, a Banyoles.
cabosanroque són Laia Torrents Carulla, llicenciada superior en Enginyeria Industrial per la UPC i estudis superiors de Composició, Harmonia i Arranjaments musicals pel Taller de Músics i Roger Aixut Sampietro, llicenciat en Arquitectura per la UPC.

DIMONIS és la segona instal·lació visual i sonora que s’exposa a la Sala dels Trinitaris. Al 2019 s’hi va poder veure el projecte No em va fer Joan Brossa amb un gran èxit de públic.
Per a visites escolars o per grups cal posar-se en contacte amb el Servei de Cultura a través del correu electrònic: cultura@vilafranca.org

DIMONIS es podrà visitar fins al 9 de maig i la seva programació per part del Servei de Cultura de l’Ajuntament es vincula als actes programats dins el Festival Vilapensa que enguany està dedicat al mal.

 • Quan 04/09/2021 a 17:00 a 05/09/2021 a 20:00 (Europe/Madrid / UTC200)
 • Tipus d’activitat o d’esdeveniment
 • Tipus de durada
 • Nombre de sessions i periodicitat
 • Públic a qui va dirigida l’activitat o l’esdeveniment
 • Modalitat
 • Ubicació Ubicació
 • Municipi Vilafranca del Penedès
 • URL de l’activitat o l’esdeveniment
 • Preu Altres opcions a especificar
 • Inscripció
 • Organitzador