Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’1 de setembre de 1743 varen començar a Mediona tres dies de grans festes per a inaugurar la nova capella del Sant Crist. Des d’aleshores, la majoria de les celebracions relacionades amb aquesta imatge es feren coincidir amb la data del primer diumenge de setembre , que l’any 1771 va quedar institucionalitzada com la diada de Mediona

El proper diumenge dia 5 de setembre de 2021 faran, doncs, 278 anys del que podem considerar com el primer aplec, una festa que des de les seves arrels religioses va anar sumant branques culturals i socials fins a convertir-se en festa popular per a tota la contrada. Una tradició amb gairebé tres segles d’història que ha estat capaç de superar guerres, pestes i desgràcies de tota mena per arribar ben viva fins els nostres dies gràcies a tota la gent que l’ha fet seva.

Per tot plegat enguany toca celebrar-la de manera especial, mirant de recuperar l’esperit dels aplecs d’abans i de sempre:

13.00 h.-  Missa solemne a l’església de Santa Maria i actuació de la Coral de Mediona,  que interpretarà els Goigs del Sant Crist, amb la llegenda de la imatge trobada i altres peces  variades del seu repertori.

14.30 h.-  Arrossada popular. Torna l’àpat més tradicional de l’aplec, adaptant aquest antic costum a les condicions dels nostres dies. Per al dinar és imprescindible haver fet la reserva i el pagament abans del dijous dia 2 de setembre per via electrònica a través  l’app entradas.codetickets.com., o directament a l’adreça https:// entradas.codetickets.com/entradas/aplec-castell-mediona-2021/ajuntamentdemediona/ajuntament-de-mediona

Places limitades. Preu de l’arròs: 8,50 € el plat. Cal portar-se coberts i tovalló. Begudes, postres i cafès no inclosos. Servei de bar al Castell.

17.00 h.- Taller de danses antigues amb la Companyia Xuriach i la guitarra de Belisana Ruiz. L’activitat és oberta i gratuïta, però en compliment de l’actual normativa per a participar personalment en el taller cal haver-s’hi apuntat prèviament a l’app entradas.codetickets.com.

 

(Organitza: AJUNTAMENT DE MEDIONA. En cas que la situació sanitària obligués a introduir algun canvi en la programació de l’Aplec 2021 es comunicaria amb l’antelació possible a travésde les xarxes socials)

Aquest diumenge 5 de setembre ens trobem al Castell de Mediona. Bon aplec 2021!

  • Quan? 05/09/2021 de 11:00 a 18:30
  • Preu Altres opcions a especificar
  • Organitzador
  • Municipi Mediona
  • Ubicació