Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Navigation Bar

L’Aula de Cultura del Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae acollirà a Vilafranca del Penedès una exposició de pintures de Cathrine Bergsrud, una artista noruega que viu i treballa a Catalunya des de 1991. L’exposició que es presenta tracta de l’obra més recent, realitzada expressament per a l’ocasió.

L’exposició porta el nom d’ “Entre Cel i Sòl” i s’inaugura divendres 9 de novembre a les 19h30 a càrrec de l’Hble. Sr. Anders Braekken, Cònsul General de Noruega amb la presència de la pròpia artista i l’actuació del reconegut guitarrista clàssic Anders Clemens Øien. En acabar s’oferirà una copa de cava als assistents gentilesa de Cava Llopart.

La mostra aplega una vintena d’obres de Cathrine Bergsrud, facinada pels drames atemporals humans, entre l'univers i el sòl amb la natura com una gran catedral, narra la humanitat i la seva empremta basada en la poètica Aristotèlica amb el pathos al centre. Convençuda de la importància del bon ofici, està profundament inspirada i estudia contínuament els Mestres antics i vius i la seva habilitat per narrar, commovent-nos, amb la seva tècnica sobre la superfície d'un llenç. Mitjançant el bon coneixement dels materials i la composició i la tècnica, els aspectes bàsics i essencials que vénen amb l'ofici del pintor i en una bona obra Kitsch, com la part narrativa amb l'humanisme en forma de mimesi, Bergsrud es considera una pintora Kitsch, ja que ha arribat a conèixer molts dels aspectes que mouen el món de l'art mitjançant d'altres experiències de treball.

Aquesta mostra es podrà visitar fins al 16 de desembre a l’Espai Cultural del Fòrum Berger Balaguer amb entrada lliure i en l’horari habitual de dijous a dissabte de 18h-20h i diumenges i festius de 12h-14h i de 18h-20h.

Cathrine Bergsrud, nascuda a Noruega el 1969, viu i treballa a Catalunya des del 1991. Parcialment autodidacta, a més d'estudiar amb el reconegut pintor de Kitsch Odd Nerdrum. Va aprofundir en l'obra i el seu llegat durant anys, abans de comissariar l'exposició "Odd Nerdrum and the Nerdrum school" al MEAM de Barcelona el 2015. També ha col·laborat amb aquest museu en diferents treballs i projectes com ara ser l’amfitriona i traductora privada d’Odd Nerdrum durant els dies de reunions del jurat del concurs “Figuratives” el 2013 i el 2015, on Antonio López i Lita Cabellut també formaven part del jurat entre d’altres pintors reconeguts internacionalment.

Ha realitzat diverses exposicions tan individuals com en grup arreu del territori nacional i internacional.

EXPOSICIÓ CATHRINE BERGSRUD
Exposició Cathrine Bergsrud
 • Quan 09/11/2018 a 19:30 a 16/12/2018 a 20:00 (Europe/Madrid / UTC100)
 • Tipus d’activitat o d’esdeveniment Altres
 • Tipus de durada Llarga (més de 3 dies)
 • Nombre de sessions i periodicitat Horari d'obertura: De dijous a dissabte de 18h-20h i diumenges i festius de 12h-14h i de 18h-20h
 • Públic a qui va dirigida l’activitat o l’esdeveniment Tots els públics
 • Modalitat Presencial
 • Ubicació Fòrum Berger Balaguer
 • Municipi Vilafranca del Penedès
 • URL de l’activitat o l’esdeveniment Més informació
 • Preu Activitat gratuïta
 • Inscripció
 • Organitzador Fundació Pinnae